Kérlek, amennyiben üzenni kívánsz, kulturáltan és a káromkodást mellőzve tedd.

Minden jogsértő, gyűlölködő, rasszista stb. hozzászólást törlök.

Egyébként minden vélemény, kérdés, hozzászólás bátran jöhet!

A legtöbb menüponthoz most már helyben is hozzá lehet szólni, de az egyéb észrevételeket is szívesen veszem ebben a fórumban.

Üzenetek

Elismerés

Dátum: 2021.10.26 | Feladó: Hanyecz Károly

Kedves Theofilosz!

Nagy öröm számomra, hogy rátaláltam írásodra!
Olyan ritka, hogy valaki ennyire nyitott lélekkel fordul a Jelenések könyvének megismeréséhez. Fogadd őszinte elismerésemet fáradozásaidért! Rengeteget tanultam Tőled.
Engem is nagyon érdekel ez a téma. Sokat kutattam, és úgy vélem, eredményre jutottam. Az én megfejtésem eltér a Tiédtől, de szeretnélek megkérni, hogy mégis olvasd el. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre. Tanulmányomat egy költészeti oldalra töltöttem fel, ahol verseim is olvashatóak, de prózai írások megjelentetésére is van lehetőség. Az oldal címe: poet.hu. Itt adatlapomra kell rámenni, ahol blog formájában található meg a dolgozat, címe: A hetedik az utolsó.
Szépen kérlek, ha időd engedi, olvasd el, és írd meg nekem, milyen hatással volt Rád.
Előre is köszönöm, hogy teljesíted kérésemet.
Áldjon meg az Isten! Tisztelettel: Karcsi


Az Úr Jézus hosszú haja

Dátum: 2021.01.18 | Feladó: Gombai Attila

Tudtommal az Úr Jézus egész életében nazir volt, és az hajlevagasi tilalom áll járt együtt, ahogyan a meghatározott időszakra szóló, az ószövetségi önkéntes nazir fogadalmak esetén is. Erről szól Pál apostol nyiratkozasa is az Ap. Csel. 21.24

Elragadtatás

Dátum: 2020.11.16 | Feladó: Gal István

Kedves Theofilosz!
Az antikrisztust akkor mi felfogjuk ismerni mivel ő fogja megkötni a békét a templom felépítéséhez?

Re:Elragadtatás

Dátum: 2023.11.29 | Feladó: Farkasné Gortva Melinda

Pontosan , felfogjuk ismerni az Antikrisztust . 1010 napig engedi az áldozást . De a hét felén véget vet az áldozásnak Dániel 9:27 És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

elragadtatás

Dátum: 2020.04.04 | Feladó: Alvin

Kedves Theofilosz!

Véletlenül rátalálva és végigszaladva fent nevezett írásán, ragadtam billentyűzetet.
Feltünt, hogy milyen sok "tévedést" sorolt fel. Felvetődik bennem a kérdés, hogy ezekről, az érintettek is "tudnak-e", mint tévedésekről? Vajon kinek az eszmerendszere szerint nem helytállóak ezek az igazságok? Mi az abszolút "igazság"?

Véleményem szerint bármilyen állítást megkérdőjelezni a legkönnyebb és ugyanakkor a legveszélyesebb, mint élni benne.
Legkönnyebb, mert kívülállóként teszi fel a kérdést, arról nem is beszélve, hogy már eleve sugalmaz egy feltételezést. Lásd a kígyó kérdését az Éden kertben, valamint az imént feltett sok kérdésemet.
Legveszélyesebb, mert itéletet fogalmaz meg, amihez egyedül Istennek van joga, arról nem is beszélve, hogy elválaszt engem öntől. Az itélet a sötét oldal, hogy modern maradjak. Óvom a kirekesztő fogalmazástól.

Csodálom Istenemet, aki az öné is, mennyire szeret engem (és önt is) aki számtalan tévedésben élek. Felém áradó szeretete vezet rá arra, hogy felismerjem tévedéseimet.
Kivánom önnek is ezt az Istenélményt. Kivánom, hogy érezze meg az aggodást a más-más akolban lévő juhok iránt és a tévedések felsorolása helyett az Istennek tetsző dolgok töltésék ki oldalát.

Hogy rátalálok-e még oldalára? Ha a "véletlen" is úgy akarja...

Tisztelettel egy tévedésben élő bűnös.


Купить в Москве

Dátum: 2020.03.16 | Feladó: psyhoshopImize


Elragadtatás

Dátum: 2014.09.15 | Feladó: Margit

Kedves Theofilosz! Azt vallom, hogy az elragadtatás lesz a legközelebbi üdvtörténeti esemény. Azt értettem meg évekkel ezelőtt, hogy ennek az utolsó feltétele Izrael állam megalakulása volt. Akkor kezdődött el az AK előtti utolsó korszak. (Jel.17,10-11) Szeretném, ha még a földi életemben bekövetkezne.

Re:Elragadtatás

Dátum: 2014.10.24 | Feladó: Theofilosz

Kedves Margit!
Köszönöm a hozzászólást. Az elragadtatás valószínű időbeli elhelyezéséről részletesen kifejtettem álláspontomat az Elragadtatás menüpontban. A lényeg az, hogy én úgy gondolom, ha az elragadtatás minden szükséges és elégséges feltétele már adott lenne, akkor Jézus már visszatért volna. Ha megfelelően értelmezzük őket, akkor a Máté 24-25-ben, a Luk 17-ben, az Apcsel 1-2-ben, a 2Thess 2-ben, a Jel 6-ban stb. lévő információk igen pontosan s ami még fontosabb, igen koherens módon jelölik ki Jézus visszajövetelének módját és valószínű időpontját. Közös ezekben az igékben, hogy az eljövetelt nyilvános, szemmel látható eseményként írják le, és az egyetlen menekülőútként, mert azonnal Isten pusztító ítélete követi (úgy, mint Noé, ill. úgy, mint Lót esetében).
Ez nem zárja ki, hogy a mi generációnk életében megtörténjen, de addig még több fontos bibliai próféciának is be kell teljesednie. Úgy gondolom, a Biblia elég egyértelmű ebben a kérdésben, de sajnos nagyon megosztó viták vannak róla.
Isten áldjon, üdvözlettel.

Új hozzászólás hozzáadása