Politika

 

2012. május 31.

Észak-Korea nukleáris nagyhatalomnak nyilvánította magát - írják az újságok. A világ egyik legelnyomóbb diktatúrájaként ismert kommunista államban úgy módosították az alkotmányt, hogy belekerült: Észak-Korea nukleáris nagyhatalom. Jelenlegi ismereteink szerint az ország nem rendelkezik bevethető atomfegyverrel, de ezzel a fordulattal még inkább megállíthatatlannak tűnik az észak-koreai atomprogram, hiszen ezentúl "alkotmányellenes" lenne lemondani az atomfegyverről. A kérdésnek azért van óriási jelentősége, mivel számos elemző van meggyőződve róla, hogy az észak-koreai vezetés van annyira radikális, hogy atomfegyvert vessen be, ha egyszer rendelkezik vele. Azt pedig ugyebár mondanunk sem kell, hogy mennyire veszélyes egy ilyen hatalom kezében akár egyetlen atombomba is, ami nemcsak a távol-keleti térséget, hanem az egész világot destabilizálhatja, különösen azért, mert máshol is vannak Észak-Koreához hasonló, nagyon radikális vezetésű, elnyomó berendezkedésű országok (pl. Irán), akikkel ráadásul jó kapcsolatokat is ápolnak.

 

2012. május 6.

A francia elnökválasztás második fordulójának végleges eredménye szerint Franciaországnak új elnöke lett François Hollande személyében, aki a szavazatok 52 százalékát szerezte meg (szemben a regnáló elnök, Sarkozy 48 százalékával). Hollande baloldali támogatással rendelkezik, és mivel Franciaország az Európai Unió egyik igen befolyásos és gazdaságilag is nagy súlyú tagja, az irányváltásnak komoly jelentősége van az EU egészére nézve is. Különösen az fog számítani, hogy az új elnökkel Franciaország mennyire tudja majd támogatni az EU vezető gazdasági hatalma, Németország által erősen sürgetett szigorúbb fiskális politikát - a németeknek ugyanis kezd elegük lenni abból, hogy a bajban lévő EU-tagállamokat sorra az ő pénzükből mentik meg a gazdasági katasztrófától. Jelenleg az EU leginkább Görögország sorsával van elfoglalva.

 

2012. április 22.

Franciaországban megtartották az elnökválasztás első fordulóját. A két legtöbb szavazatot kapott jelölt a szocialista François Hollande (28,5%) és a jobboldali, konzervatív jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy (27%). Figyelemreméltó, hogy a harmadik helyen a szélsőjobbos Marine Le Pen áll, és a szavazatok 18,2%-át meg tudta szerezni. A május 6-ai második fordulóba a két legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül majd.

 

Egy fontos megjegyzés: nem állítom, hogy már azokban a bizonyos "utolsó napokban" lennénk, amikor ezek a természeti "jelek" bekövetkeznek, ezek a próféciák beteljesednek. Viszont fontos figyelemmel kísérnünk az eseményeket, mert könnyen lehetséges, hogy hirtelen fog a helyzet megváltozni. Jézus azt mondta az utolsó napokra szóló próféciákról, hogy amikor mindezek kezdenek meglenni, meg ne ijedjünk; továbbá hogy mindezeknek meg kell lenni, de ez még nem az a vég, illetve de nem jő mindjárt a vég. Úgy gondolom, hogy a "vigyázáshoz", azaz az éber figyeléshez, őrködéshez, ezeknek a jeleknek a figyelemmel kísérése is hozzá tartozik. Ha valóban a szülési fájdalmak korában élünk, akkor ezek a katasztrófák a következő néhány éven belül erősebbek, félelmetesebbek, fájdalmasabbak és sűrűbbek lesznek, és több áldozattal fognak járni.